Witamy w internetowej Galerii Świec!


Tel (+48) 669 022 787
Viber (+48) 504 988 680

Czynne od poniedziałku do piątku od 9.00 do 16.00

Galeria świec

rzeźbionych ręcznie

Stearyna kosmetyczna

20.00 zł

STEARYNA KOSMETYCZNA  DO ŚWIEC RZEŹBIONYCH

1 kg

najwyższej jakości!!!

 

 Oferujemy Stearynę kosmetyczną do produkcji rdzeni do rzeźbionych świec. 

Steryna występuje w postaci stałej w formie proszku lub małych płatków w białym kolorze. Pochodzenie odzwierzęce sprawia, że stearyna jest produktem bezpiecznym bez żadnych toksycznych właściwości

 

Stearyna  jest również jednym z głównych składników przy produkcji świec. Zadanie jakie ma do wykonania to utwardzenie wosku, zwiększenie temperatury topnienia, co wpływa na długość palenia świecy, oraz zwiększa jej trwałość i nadaje krystalizację powierzchni.

ILOŚĆ DOSTĘPNA ILOŚĆ : 97

20.00 zł

SZCZEGÓŁY
WIĘCEJ INFORMACJI
RECENZJE
SZCZEGÓŁY

Informacje na temat podstawowych właściwości fizycznych i chemicznych

Ogólne dane:

Wygląd:

Forma: płatki

Kolor: biały

 

Zmiana stanu: 

  • Temperatura topnienia/krzepnięcia: 53 - 63°C
  • Początkowa temperatura wrzenia i zakres temperatur wrzenia: 200 - 240°C ·
  • Temperatura zapłonu: 180 - 202°C

 

UWAGI:

Świeca ze stearyną lepiej trzyma swój kształt, mniej się odkształca po podgrzaniu (szczególnie w lecie) . Świeca ze stearyną jest mniej „płacząca” podczas spalania, pali się lepiej i dłużej, więc w rzeczywistości użycie stearyny do produkcji świec jest bardzo ważne. 

 

Bardzo ważne: stearyny nie dodaje się do masy świecy w wiadrach do zanurzania świec.

 

Stearyna lub kwas stearynowy muszą być wysokiej jakości. Odradzam oszczędzanie i wybieranie materiałów najwyższej jakości do rzeźbionych świec.

Wysokiej jakości stearyna nazywa się stearyną kosmetyczną. 

Powinna być czysta biała, bez żółtego lub szarego zabarwienia. (Czysto biały kolor )

WIĘCEJ INFORMACJI
RECENZJE

Produkty powiązane


Sprawdź przedmioty, które chcesz dodać do koszyka